Siemennäkkäri
Sekoita ensin seuraavat aineet keskenään:
50 g (n.1 dl) kurpitsan siemeniä
50 g (n.1 dl) auringonkukan siemeniä
20 g (n.1/4 dl) seesamin siemeniä
50 g (n.1 dl) maissitärkkelystä
Ja lisää:
1 1/4 dl kuumaa vettä ja 1 rkl rypsiöljyä (tai muuta lämmönkestävää öljyä, vaikka oliiviöljyä).
Levitä leivinpaperille ohueksi levyksi ja lisää halutessasi sormisuolaa.
Levittämisessä auttaa esim. kun levität toisella leivinpaperilla tai pizzarullalla.
Paista siemennäkkäri:
145 asteessa, n. 75 minuuttia.
Ja ei kun syömään!
Nams ja rouskis!
Muunnnelmia siemennäkkäriin:
Voit korvata osan siemenistä vaikka chia siemenillä.
Ja kuten kuvasta näkyy olen laittanut kehäkukan terälehtiä ja nokkosta koristeeksi,
voit lisätä niitä myös ”taikinan” sekaan.
Kokeile käyttää erilaisia tuoreita ja kuivattuja yrttejä ja vaikka kuivattuja karpaloita.